TecnoClean

TecnoClean

Kaavaroitavat karbidi- ja PTFE-yhdistelmäpinnoitteet teloille ja sylintereille. Ehkäisee likaantumisen, pölyyntymisen, nukkaantumisen, tarttumisen ja kulumisen.

Kohteet              

PTFE pinnoitteita käytetään kuivaussylintereissä, huovan- ja paperinjohtoteloissa, kääntö- ja jäähdytyssylintereissä ja levitys- ja ulosottoteloissa ja erityisesti VAC-telojen ongelmien ratkaisuun. (ETSI  PDF VAC-tela pinnoitus -teksti)

 

Hyödyt

Paperi irtoaa helposti eli vedon tarve pienenee, pölyäminen loppuu ja paperin laatu ja profiili pysyy erinomaisena. Kuivatusviiran elinikä kasvaa. Telan ja sylinterin pinnoitus pitää ne puhtaana ja hyvin lämpöä johtavina. Näin nostetaan kuivauskapasiteettia ja käytetään energia tehokkaasti. Pinnoite on helposti ja kevyesti kaavaroitava. Myös tämä säästää energiaa. Pinnoite on pitkäikäinen ja se kestää yli 10 vuotta. Myös kaavarin käyttöikä pitenee. Tecno Clean on ideaalipinnoite tehtäväksi koneessa.      

 

Työn kuvaus ja kesto    

Huonossa kunnossa oleva sylinteri pitää ensin hioa. Hiomalla korjataan kaikki mahdolliset ongelmat: poistetaan lika, ruoste ja kulumat ja saadaan pinta puhtaaksi ja sylinteri oikean muotoiseksi. Hionnan jälkeen tehdään varsinainen pinnoitus: esikäsittelyn jälkeen teräs tai metalli pinnoitetaan termisellä ruiskutuksella HVOF tai HVAF menetelmällä karbidipohjapinnoitteella. Sen jälkeen tehdään PTFE-pinnoitus, jotka yhdessä muodostavat pitkäikäisen ja likaa hylkivän yhdistelmäpinnoitteen. Tarvittaessa sylinterille voidaan vielä tämän jälkeen tehdä tasapainotus. Esim. viiden metrin sylinterin läpimenoaika on n. 36 h.            

               

Tekniset tiedot

·         pohjapinnoitteen kovuus 1200 +/- 50 HV              

·         paksuus 100-150 μm      

·         läpikuultava       

·         käyttölämpötila 20-200 C°           

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!