20-vuotiaan PR Rollsin juuret vahvasti Pyhäjoen Ollinmäellä

20-vuotiaan PR Rollsin juuret vahvasti Pyhäjoen Ollinmäellä. PR Rollsin markkinat sijaitsevat kotimaan lisäksi eri puolilla maailmaa, mutta yhtiön juuret ovat syvällä Pyhäjoen Ollinmäen yrityspuiston maaperässä. 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän PR Rollsin erikoisosaamista ovat teollisuuden on site-palvelut, ja liikevaihdosta 70 prosenttia tulee ulkomailta.

News

30.03.2022
20-vuotiaan PR Rollsin juuret vahvasti Pyhäjoen Ollinmäellä

PR Rollsin toimitusjohtajalla Jani Westerlundilla on Ollinmäen alueeseen erityinen tunnesuhde, sillä hänen isänsä Ingmar Westerlund oli laittamassa alkuun Ollinmäkeä 1970-luvun lopulla. Sen jälkeen Ollinmäki on ollut tukikohtana myös useille Ingmarin perustamille yrityksille, joita ovat olleet Pakoter, Pikoteknik, Intec ja Diamondblade. PR Rolls perustettiin alun perin toisaalle, Tampereen kupeeseen Ylöjärvelle, mutta PR Rollskin kotiutui Ylöjärven ja Jämsänkosken kautta lopulta Ollinmäelle.
- Vuosikymmenien aikana on tapahtunut paljon kaikenlaista, mutta Ollinmäen alue on pysynyt vakaana, ja sen yritykset ovat puskeneet vahvasti eteenpäin. Täällä toimivat yritykset ovat tehneet vuosikymmenien aikana merkittävän määrän liikevaihtoa ja työllistäneet paikallisia ihmisiä, Jani Westerlund korostaa alueen merkitystä Pyhäjoelle.

”Firman menestys on
kaikkien yhteinen asia”

PR Rollsin liiketoimintaa olivat aluksi paperikoneiden levitystelojen valmistus ja huolto. Sittemmin yritys on keskittynyt vahvaan erikoisosaamiseen, joka tarkoittaa käytännössä teollisuuden on site-kunnossapitopalveluita, kuten koneistus, pinnoitus ja tasapainotus. Selluloosa-, paperi- ja kartonkiteollisuuden lisäksi PR Rolls hakee kasvua muiltakin teollisuuden aloilta.
- Meidän päämarkkina-aluetta ovat kotimaa ja Skandinavia sekä muu Eurooppa, erityisesti saksankielinen alue. Lisäksi meillä on asiakkuuksia muun muassa Aasiassa, Australiassa, Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa. Uutena markkina-alueena lähdemme vahvistamaan asemaamme Turkissa, Jani Westerlund kertoo.
Yhtiöllä on tällä hetkellä 17 omaa työntekijää, ja toimitusjohtaja kertoo palkanneensa viime aikoina lisää nuoria tulevaisuuden huippuosaajia.
- Meillä on tosi vahva on site-palveluiden osaaminen ja matala organisaatio, jonka ansiosta pystymme reagoimaan nopeasti ja joustavasti asiakkaiden tarpeisiin. Henkilökunta on hitsautunut hienosti yhteen, ja firman menestys on kaikkien yhteinen asia. Silläkin on iso merkitys, että myynnissä on tehty todella kovaa jalkatyötä ja käyty tapaamassa asiakkaita eri puolilla maailmaa, Jani Westerlund luettelee yhtiön menestystekijöitä.
PR Rollsin toinen perustaja, Göran Antila, painottaa erityisesti kokemuksen ja ennakkosuunnittelun tärkeyttä
- Olemme tottuneet viemään projektit läpi hyvin tiukoissa aikatauluissa. Se ei olisi mahdollista ilman ammattitaitoisia työntekijöitä ja huolellista perehtymistä asiakkaiden tarpeisiin, Antila toteaa.
Juhlavuoden syksyä Jani Westerlund odottaa mielenkiinnolla, sillä tulossa on työntäyteinen loppuvuosi.
- Koronapandemia on vaikuttanut osaltaan siihen, että asiakkailla investointeja on kasaantunut. Jo tässä vaiheessa työkohteita on tiedossa muun muassa kotimaan sellutehtailta sekä keskisestä Euroopasta. Samoin Turkki on kasvava markkina uusiomassan eli kierrätysmassan käsittelyssä ja pakkauskartonkien valmistuksessa.