PR Rolls Oy

Tecnoclean

Kaavaroitava karbidi- ja PTFE-yhdistelmäpinnoitteet teloille ja sylintereille

Ehkäise likaantuminen, pölyäminen, nukkaantuminen, tarttuminen ja kuluminen.

Kohteet
Pinnoitteita käytetään kuivaussylintereissä, huovan- ja paperinjohtoteloissa, kääntö- ja jäähdytyssylintereissä ja levitys- ja ulosottoteloissa ja erityisesti VAC-telojen ongelmien ratkaisuun. (linkki vac-tela asioihin).

Hyödyt
Paperi irtoaa helposti eli vedon tarve pienenee, pölyäminen loppuu ja paperin laatu ja profiili pysyy erinomaisena. Pinnoitetut sylinterit ja telat pysyvät puhtaana ja johtavat lämpöä hyvin. Näin nostetaan kuivauskapasiteettia ja käytetään energia tehokkaasti. Pinnoite on helposti ja kevyesti kaavaroitava. Myös tämä säästää energiaa. Pinnoite on pitkäikäinen ja se kestää yli 10 vuotta. Myös kaavarin käyttöikä pitenee. Ideaalipinnoite tehtäväksi koneessa.


Työn kuvaus ja kesto
Huonossa kunnossa oleva sylinteri pitää ensin hioa. Hiomalla korjataan kaikki mahdolliset ongelmat: poistetaan lika, ruoste ja kulumat ja saadaan pinta puhtaaksi ja sylinteri oikean muotoiseksi. Hionnan jälkeen tehdään varsinainen pinnoitus: esikäsittelyn jälkeen sylinteri pinnoitetaan HVOF tai HVAF menetelmällä karbidipohjapinnoitteella. Sen jälkeen tehdään PTFE-pinnoitus, jotka yhdessä muodostavat pitkäikäisen ja likaa hylkivän yhdistelmäpinnoitteen. Tarvittaessa sylinterille voidaan vielä tämän jälkeen tehdä tasapainotus. Esim. viiden metrin sylinterin läpimenoaika on n. 36 h.

Tekniset tiedot

  • pohjapinnoitteen kovuus 1200 +/- 50 HV
  • paksuus 100-150 μm
  • läpikuultava
  • käyttölämpötila 20-200 C°

Ota yhteyttä!