PR Rolls Oy

Mittaus ja tasapainoitus

Mittauspalvelut

PR Rolls toteuttaa mittauspalveluita raskaan teollisuuden tarpeisiin. Asiakkaitamme ovat mm. paperi- ja sellutehtaat, voimalaitokset, terästehtaat ja telakat. Mittalaitesovelluksemme sopii erityisesti erilaisiin suurta tarkkuutta vaativiin kohteisiin. Teemme mittaukset paikan päällä, näistä esimerkkinä mm. telojen ja sylintereiden pintaprofiilin mittaukset. Lisäksi teemme yhteistyötä mittaukseen erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa.

Tarjoamme mittauspalveluita yksittäisenä palvelumuotona ja muiden palveluiden ohella. Käytämme mittauksissa vuonna 2018 käyttöön ottamaamme laitetta, Fixturlaser NXA:ta, jonka teknologia takaa erittäin tarkat mittaustulokset. Mittatarkkuuteen vaikuttavat kuitenkin myös paikan päällä vallitsevat olosuhteet ja lämpötila.

Hoidamme kytkinrihtaukset, akselirihtaukset tasomittaukselle, keskiölinjamittaukset ja koneistuslaitteiden johteiden lasermittaukset. Tarkka mittaustulos syntyy modernin lasermittauslaitteen ja henkilökuntamme monipuolisesta osaamisesta ja pitkästä käytännön kokemuksesta alalta.

Faktalaatikko:

Teemme mm. seuraavia mittauksia:
- moottorin, vaihteistojen ja telojen akseli/kytkin mittaukset (optiona kardaanimittaus)
- tarkat tasomittaukset
- moottoripedin tasomittaukset
- azipod asennuspedin tasomittaukset
- moottorin kampiakseli reikälinjan mittaukset
- wärtsilä diesel ABB moottorien mittaukset
- akselilinjan mittaukset moottori-potkurilinjalta
- peräsinlaakerilinjaukset

Tasapainotus

Epätasapaino on pyörivien koneiden yleisin haitallisen värähtelyn aiheuttaja. Epätasapainoa voivat aiheuttaa esim. likaantuminen, epätasainen kuluminen tai kappaleen sisäisten jännitysten laukeaminen.

PR Rolls tekee epätasapainon mittaamista ja tasapainotusta raskaan teollisuuden tarpeisiin. Teemme tasapainotuksia sekä paikan päällä että konepajallamme. Konepajalla tasapainotamme kaikkia koneen osia, kuten esim. paperikoneen teloja ja sylintereitä tai vaikka hakkurin roottoreita, puhaltimen siipiä tms.
Paikan päällä tasapainotamme mm. paperikoneen erilaisia osia, jotka on muuten vaikea irrottaa koneesta.

Asianmukaisesti ja tarkasti tehty tasapainotus pidentää merkittävästi laakereiden käyttöikää. Kovemmilla käyttökierroksilla toimiva kone nopeuttaa tuotantoa ja nostaa koneen tuottoarvoa.

Olemme toimineet alalla jo pitkään ja henkilökunnallamme on tietotaitoa erilaisista raskaan teollisuuden tasapainotustöistä. Katso asiakasreferenssimme etusivun alalaidasta täältä: http://www.prrolls.com/

 

Erikoisosaaminen- Kuivaussylintereiden ja telojen dynaaminen tasapainotus koneessa

Voimme tehdä tasapainotuksen myös ryhmässä, jolloin ajan ja kulujen säästöt ovat huomattavia. Tällöin vältytään käyttöjen purkamiselta ja uudelleen asentamiselta, jotka ovat on-site -tasapainotuksen aikaa vievimmät työvaiheet.

Teemme vaativien johtotelojen tasapainotuksen kolmessa tasossa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!